Huset

Huset er et originalt fredet stenhus. Den ældste del er fra 1700 tallet. Restaureringen er udført af en lokal håndværker med speciale i gamle stenhuse og kirker. Resultatet er et unikt hus med smukke detaljer, ­hvor det traditionelle er kombineret med skandinavisk enkelhed.

Fredfyldt udsigt til vinmarker

Ejendommen ligger frit og ugenert midt imellem vinmarkerne, og det oser af den rene idyl. Fra det sekund man stiger ud af bilen, fornemmer man, hvor fredfyldt og smukt her er. Udsigten over dalen og vinmarkerne, med alpernes sneklædte tinder i horisonten, er ganske enkelt vidunderlig, og her er sol fra morgen til aften. Her er man virkelig i vinland, og rækkerne af vinstokke er nærmest uendelige.

Sommerhus for hele familien

Huset er 226 m2 og ligger ugenert på en 17.000m2 grund, omgivet af vinmarker. Det består af 2 etager, samt en privat vinkælder på 25 m2. Der er gulvvarme på begge etager.

På 1. sal er der 4 soveværelser og TV­stue med sovesofa, i alt 8+2 sovepladser plus en weekend seng. I TV­stuen er der fjernsyn til playstation/blueray afspiller samt WiFi. WiFi er inkluderet i lejeprisen. Der er 2 badeværelser på 1. sal, det ene er ensuite.

I stueetagen er der entre med vaskemaskine, badeværelse, stue med specialdesignet brændeovn og køkken­alrum. I køkkenalrummet er der et spisebord med plads til 10 personer plus en høj barnestol.

Der er direkte adgang fra køkkenet til den overdækkede terrasse og den smukt beliggende infinity pool.

Både hus og pool er smukt illumineret om aftenen.

Husets historie

Husets historie går tilbage til 1700 tallet, hvor den ældste del er opført. Vores historie med stedet begyndte i sommeren 2011.

Vi havde længe drømt om et sommerhus i udlandet og havde også været vidt omkring i vores søgen. Det billede, vi havde for vores indre blik, var et rustikt gammelt stenhus langt ude på landet, gerne med en fantastisk udsigt, i et land med behageligt klima og god mad og vin. Sommerferien 2011 tilbragte vi i Norditalien, og her kontaktede vi Jesper Remo, der har et stort kendskab til Piemonte og formidler køb af gamle stenhuse. Han havde valgt 3 ejendomme, som vi skulle se. En solrig og meget varm juli dag kørte vi sammen med Jesper rundt ad de små snørklede bjergveje for at se, om vi kunne finde noget, der kunne blive til et sommerhus. Det var kærlighed ved første blik, da vi første gang så ruinen i Cossano Belbo. Fornemmelsen af ro sneg sig ind under huden, allerede da vi gik op ad grusvejen til huset. Familie og venner havde lidt svært ved at se helt det samme, som vi så, men vi var solgt. I efterårsferien samme år blev vi de glade ejere af en ubeboelig ruin og 17000 km2 grund.

Tilfældighedheder førte os sammen med vores lokale entreprenør, ingeniør og arkitekt, og restaureringsprojektet begyndte at tage form. De har alle ydet en meget professionel indsats, og de har formået at skabe et hus, der fuldt lever op til det, vi gik og drømte om.. Processen har strakt sig over 3 år, og i sommerferien 2014 stod huset endeligt klar til at blive taget i brug.

Vores italienske team

Drømmen om huset i Piemonte var aldrig blevet til virkelighed uden vores fantastiske italienske team.

Eva Vittori er en ung arkitekt med sikker sans for æstetik. Hun giver ikke op før hun er helt tilfreds og har fundet den allerbedste løsning.

Egeria Montaldo er vores meget samvittihedsfulde og grundige ingeniør, der har holdt skarpt øje med kvaliteten af konstruktionerne i hele processen.

Massimo Martino er en erfaren specialist i restaurering af gamle kirker og stenhuse. Han har med sit store kendskab til lokale materialer og byggetraditioner, udført et smukt stykke arbejde i respekt for husets ånd.